Beste klant,

Tijdens de schoolvakanties in het voorjaar is het traditioneel erg druk bij het vrij voorrijden (keuring zonder afspraak). Zo ook nu tijdens de krokusvakantie (20/02 t.e.m. 24/02), en binnenkort komt ook de paasvakantie (03/04 t.e.m. 14/04) eraan. U zal in deze periodes dikwijls aanduiding zien van grote drukte in de keuringscentra op onze druktebarometer, en ook op deze van de sectorfederatie GOCA Vlaanderen. We willen u daarom graag nog eens informeren over de mogelijkheden om langere wachttijden te vermijden.

Allereerst is het is belangrijk om te weten dat u uw voertuig al 2 maanden vóór de vervaldag van uw keuringsbewijs kan laten keuren zonder dat deze referentiedatum wijzigt. Concreet:

  • Raden we u aan om tijdig een afspraak te maken. U moet hiervoor dus niet wachten op het groene uitnodigingskaartje!
  • Indien u uw voertuig toch zonder afspraak wenst te laten keuren, dient u steeds rekening te houden met een zekere wachttijd ter plaatse. Deze kan echter variëren, maar is ook voor ons moeilijk in te schatten. Wel kunnen we dus stellen dat het steeds wat drukker is tijdens de schoolvakanties, en dat u deze periodes dus best vermijdt indien mogelijk. Kijk ook zeker naar onze webcams en druktebarometer om de actuele drukte beter te kunnen inschatten.

Uiteraard doen onze medewerkers steeds – zeker tijdens de drukkere schoolvakanties – hun uiterste best om alle klanten zo snel mogelijk te bedienen, maar wegens de soms grote pieken in tegelijk aankomende voertuigen kunnen langere wachttijden niet altijd worden vermeden. Gelieve wel steeds de openbare weg vrij te houden.

We hopen u met bovenstaande informatie van dienst te kunnen zijn.