Zijn de keuringscentra open?

Ja, de autokeuring blijft open en dit met een gespreide en veilige aanpak:

 • Ga je naar een keuringscentrum? Respecteer de veiligheidsmaatregelen ter plaatse door alleen te komen zonder andere passagiers, social distancing te handhaven en elektronisch te betalen. Gelieve je boorddocumenten op de passagierszetel klaar te leggen en de vensters te openen zodat het voertuig goed verlucht wordt.
 • Ook verlopen een groot deel van de keuringen op afspraak, een overzicht:
   
  • Personenwagens: ENKEL OP AFSPRAAK voor alle type keuringen (gewone periodieke keuring, keuring voor verkoop, etc.).
  • Lichte vrachten, lichte aanhangwagens en kampeervoertuigen (< 3,5 ton): vrij voorrijden zonder afspraak is mogelijk, maar er is tevens een uitgebreide mogelijkheid tot keuring op afspraak. In de keuringscentra van Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem kunnen deze voertuigen uitsluitend op afspraak gekeurd worden. In verlofperiodes (paasvakantie, zomervakantie, kerstvakantie) is er een gereduceerd aanbod aan afspraken voor licht vrachtvervoer; vrij voorrijden blijft voor deze voertuigen echter mogelijk in al onze keuringscentra behoudens Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem en Erembodegem (vanaf 15/02/21). In de keuringscentra van Brakel en Stekene is sowieso enkel vrij voorrijden van licht vrachtvervoer mogelijk.
  • Zware bedrijfsvoertuigen (> 3,5 ton): kunnen vrij voorrijden zonder afspraak.

Meer concrete informatie over het maken van een afspraak voor de keuring van uw voertuig kan u vinden in de praktische handleiding in het gelijknamige nieuwsbericht.

Een afspraak maken kan 24/24u online via de button 'AFSPRAAK AUTOKEURING' bovenaan deze pagina.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen die ik moet respecteren als ik met mijn wagen naar het autokeuringscentrum ga?

Ga je naar een keuringscentrum? Respecteer de veiligheidsmaatregelen ter plaatse door alleen te komen zonder andere passagiers, social distancing te handhaven en elektronisch te betalen. Concreet vragen we het volgende aan onze klanten:

 • Zet bij aankomst alle ramen open (indien het niet regent) en zet de ventilatie/airco af.
 • Stap vóór het binnenrijden van het keuringscentrum uit uw wagen, leg alle noodzakelijke documenten klaar op de passagierszetel en meld aan onze medewerker voor welke keuring u het voertuig voorrijdt (periodieke keuring, keuring voor verkoop, keuring trekhaak,…). Gelieve ook de uitgeprinte bevestigingsmail van uw afspraak aan onze medewerker te tonen!
 • Ga daarna naar het einde van de keuringslijn langs het gebouw heen.
 • Respecteer aan de kassa het maximaal toegelaten aantal personen. Wacht eventueel uw beurt af buiten en zorg voor aangepaste kledij (eventueel paraplu) afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • Het dragen van een MONDMASKER is VERPLICHT gedurende het ganse bezoek aan elk van onze sites. Het niet dragen van een mondmasker kan aanleiding geven tot weigering van de toegang.

Mogelijks geven onze medewerkers bijkomende raadgevingen m.b.t. tot het opvolgen van de plaatselijke maatregelen. 

En belangrijk om nog eens te herhalen: ENKEL ELEKTRONISCH BETALEN MOGELIJK!

Ik vertoon symptomen van COVID-19. Kan ik mijn voertuig laten keuren?

Nee, voor de veiligheid van zowel de klanten als het personeel, vragen we dat voertuigeigenaars die syptomen van COVID-19 vertonen het keuringscentrum niet betreden en terugkomen wanneer er geen symptomen meer zijn.

Indien u een afspraak heeft gemaakt, vergeet niet om deze tijdig te annuleren wanneer u de afspraak niet kan nakomen. Maak voor uw nieuw bezoek ook een afspraak wanneer dit nodig of gewenst is.